3 vragen over inzaaien EA

Als ik niet alle opgegeven percelen inzaai, moet ik dat doorgeven? Kan ik nog percelen toevoegen?

De vanggewassen voor het ecologisch aandachtsgebied (EA) moeten worden ingezaaid en dat leidt tot vragen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zet de 3 meest gestelde vragen en antwoorden op een rij.

 

Het vanggewas is op een andere datum ingezaaid dan opgegeven in de Gecombineerde opgave. Moet ik dit melden?
Ja, als het vanggewas er niet minimaal 10 weken na 30 september staat, geeft u de gewijzigde inzaaidatum door. In die situatie hebben we de feitelijke inzaaidatum nodig om te kunnen controleren of het vanggewas er 10 weken staat. Het vanggewas moet uiterlijk 30 september zijn ingezaaid. Wilt u de wijziging doorgeven? Pas dan uw Gecombineerde opgave aan en stuur deze opnieuw in. Dit kan tot en met 30 september. Geef de wijziging door voordat u het gewas inzaait.

Ik heb meer hectares voor Ecologisch aandachtsgebied opgegeven dan nodig om aan de 5%-verplichting te voldoen. Als ik niet alles inzaai, moet ik dit dan doorgeven?
U hoeft niet door te geven welke percelen u uiteindelijk wel en niet inzet als Ecologisch aandachtsgebied. Als u wel minimaal 5% van uw bouwland als Ecologisch aandachtsgebied inricht met de daarvoor opgegeven percelen, dan heeft dit verder geen gevolgen.

Kan ik nog percelen toevoegen voor het Ecologisch aandachtsgebied?
Nee, na de kortingsperiode kan dat niet meer. U mag dus geen andere nieuwe percelen inzetten voor Ecologisch aandachtsgebied dan de percelen die u in de aanvraag heeft opgegeven.

Bron: rvo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *