90% van de aanvragers heeft betaling ontvangen

90% van de mensen die uitbetaling van betalingsrechten heeft aangevraagd, had op 31 januari 2016 een betaling ontvangen. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De rest van de betalingen zijn uiterlijk op 30 juni uitbetaald.

Een deel van de aanvragers heeft het totale bedrag in één keer ontvangen. De rest heeft óf een voorschotbetaling gehad (vóór 1 december 2015) óf een eerste betaling (een deel van het totale bedrag).

Reden vertraging

Sommige aanvragers zijn nog niet volledig uitbetaald omdat de verplichte controles van de aanvraag nog niet zijn afgerond. Zo zijn bij private overeenkomsten nog aanvullende controles nodig. Ook de controles op de vergroeningseisen moeten nog beoordeeld worden. Daarnaast worden soms overtredingen gedaan of worden percelen te groot opgegeven.

Nieuw GLB

Dit is het eerste jaar van het nieuwe GLB 2015-2020. Voor het eerst moeten de betalingsrechten worden vastgesteld. De (controle van) de uitbetaling is complexer geworden. Het aantal aanvragers dat te maken krijgt met een latere betaling is dan ook hoger dan vorige jaren, aldus RVO.

Lees meer op rvo.nl >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *