Nieuwsbrief juni 2019

---

Het nieuwe GLB: op weg naar een Nationaal Strategisch Plan 

Het Nationaal Strategisch Plan (de nationale invulling van het GLB-2021-2027), wordt nu vormgegeven. Volgens minister Carola Schouten is het hierin vooral belangrijk om de grote middengroep boeren te stimuleren om stappen te zetten in de richting van kringlooplandbouw. De minister heeft hiervoor een aantal eco-regelingen en een drielagenmodel voor uitbetalingen voorgesteld in een brief aan de Tweede Kamer. Meer lezen.

---
---

Reageer op de Houtskool SWOT

Heeft u ook ideeën over de Houtskool SWOT? Wij horen ze graag! U kunt uw aanvullingen nog tot 21 juni 2019 kwijt. Deze worden dan meegenomen in de definitieve SWOT-analyse.

U vindt hier de samenvatting, de link naar het complete document en een mogelijkheid om te reageren.

---

GLB-conferentie

Tijdens de landelijke GLB-conferentie voor stakeholders (23 mei) is de analyse besproken en zijn tientallen ideeën verzameld om de sterkte/zwakte-analyse van de Nederlandse landbouw aan te vullen. 

Lees hier een nieuwsbericht over de conferentie.

Lees meer in dit digitale magazine over de conferentie.

---

ToekomstGLB wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van LNV. We sturen u deze nieuwsbrief omdat u zich al eerder heeft aangemeld voor een nieuwsbrief van toekomstGLB, en omdat we verwachten dat u interesse hebt in de thematiek. Als dat niet het geval is: afmelden kan heel eenvoudig via de link hieronder.