Consultatie 2017

EU-commissaris Hogan wil graag uw mening horen over het GLB van nu en van de toekomst. Voor dat doel heeft hij een consultatie geopend waar u uw visie kunt geven.

Wij zijn ook benieuwd naar uw mening: waar moet het GLB na 2020 heen? Daarom peilen we bij verschillende organisaties en personen hoe zij hier tegen aan kijken. Dit delen we graag met u door deze nieuwsbrief. Die zal in de komende periode geregeld verschijnen.

We sturen u de nieuwsbrief omdat we verwachten dat u geinteresseerd bent. Als dat niet het geval is: Afmelden is heel eenvoudig.

---

Wat vindt u van de vergroening?

In deze eerste nieuwsbrief gaan we in op de vergroening. U kunt uw mening over dit thema geven door te reageren op de bijdragen op de website.
Het kan ook met een mail naar toekomstglb@delynx.nl. Dan maken wij er een bericht of blog van.

Poll:

De directe betalingen moeten voor 100% worden gekoppeld aan vergroeningsvoorwaarden. 

---

Actueel

Hogan wil visies horen over toekomstig landbouwbeleid

Hogan wil visies horen over toekomstig landbouwbeleid

De Europese Commissie begint op donderdag 2 februari met een openbare raadpleging over de toekomst van het GLB. Alle geïnteresseerde EU-burgers krijgen twaalf weken de tijd, tot eind april, om hun mening te geven over hoe het GLB er na 2020 uit moet zien. Meer lezen

---
akkerrand

Groene organisaties geven visie op nieuwe invulling vergroening GLB

De belangrijkste uitdaging waar de landbouw voor staat is in evenwicht komen met de omgeving, vindt een achttal groene organisaties. “Dat betekent dat de landbouw grondgebonden gaat werken en niet langer negatieve effecten heeft op de kwaliteit van natuur en milieu. Daar is nog veel voor nodig, zegt woordvoerder Bjørn van den Boom. Meer lezen

---
“We hebben een integrale aanpak nodig”

“We hebben een integrale aanpak nodig”

De belangrijkste uitdagingen op het gebied van natuur en milieu voor de landbouw? Alle uitdagingen zijn belangrijk, vindt Alex Datema, voorzitter van BoerenNatuur.nl “Als je serieus stappen wilt zetten, dan heb je een integrale aanpak nodig.” Meer lezen.

ToekomstGLB wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken en beheerd door Communicatiebureau de Lynx. 

www.toekomstglb.nl