Consultatie 2017

Risicomanagement

Deze week staat de discussie op ToekomstGLB.nl in het teken van risicomanagement, een onderwerp in het GLB dat de laatste tijd extra aandacht krijgt. Het gaat dan om instrumenten die het inkomensrisico voor boeren moeten verkleinen, zoals lage prijzen of extreem slecht weer.

---
De haken en ogen aan risicomanagement

De haken en ogen aan risicomanagement

In de aanbevelingen van de Agricultural Markets Task Force, de zogeheten commissie Veerman, komt risicomanagement nadrukkelijk naar voren als thema voor het GLB na 2020. Miranda Meuwissen, universitair hoofddocent bij Wageningen UR, is gespecialiseerd in dit onderwerp en geeft een toelichting. Meer lezen >>.

Poll:

De ongerichte hectaretoeslagen moeten worden omgezet in verzekeringen (voor slecht-weer-schade ofextreem lage prijzen).

---

Actueel

D66 zet enquete uit over nieuw GLB

D66 zet enquete uit over nieuw GLB

Naar aanleiding van de vraag van EU-comissaris Hogan heeft ook D66 een korte enquete uitgezet, om te peilen welke aspecten mensen belangrijk vinden in het nieuwe Europese Landbouwbeleid. Meer lezen >>

---
Groene organisaties pleiten voor bredere discussie over transitie GLB

Groene organisaties pleiten voor bredere discussie over transitie GLB

De publieksconsultatie die 2 februari jl. van start is gegaan is een belangrijke stap in het formuleren van nieuwe uitgangspunten van het GLB, maar biedt maar beperkte ruimte voor een brede discussie over deze transitie, schrijven 8 groene organisaties in een kamerbrief. Zij pleiten voor helderheid over het proces van consultatie tot vaststelling van het GLB, samenhang met ander beleid en een white paper een passend instrument om het debat te voeden. Meer lezen >>

---

Over de consultatie

EU-commissaris Hogan wil graag uw mening horen over het GLB van nu en van de toekomst. Voor dat doel heeft hij een consultatie geopend waar u uw visie kunt geven. 

Wij zijn ook benieuwd naar uw mening: waar moet het GLB na 2020 heen? Daarom peilen we bij verschillende organisaties en personen hoe zij hier tegen aan kijken. Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte.

Geef ook uw mening!

U kunt uw mening geven door te reageren op de bijdragen op de website.
Het kan ook met een mail naar toekomstglb@delynx.nl. Dan maken wij er een bericht of blog van.

---

ToekomstGLB wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken en beheerd door Communicatiebureau de Lynx. 

www.toekomstglb.nl