Belgische podcast over GLB: ‘Ge moet goed zot zijn’

Bart Staes – Europarlementslid voor de Belgische partij Groen – maakt in de aanloop naar het nieuwe GLB een zestal podcasts. De eerste is inmiddels te beluisteren. 

Europarlementariër Bart Staes

Industriële landbouw

Staes zegt met zijn podcasts een bijdrage te willen leveren aan een goede inhoudelijke discussie over het Europese landbouwbeleid. “We zien dat het huidige industriële landbouwmodel tegen zijn grenzen botst. Nu is het moment om een omslag te maken naar een echt duurzame landbouw.”

Praten met boeren

In zijn podcasts gaat Staes in gesprek met boeren die op dit moment al duurzaam produceren en verzamelt hij ideeën voor een ander voedsel- en landbouwbeleid. “De herziening van het GLB biedt kansen op een positieve ommezwaai. Alleen zetten we het nu niet op papier, maar praten we erover met boeren die bewijzen dat hun werk samengaat met natuur en milieu en zenden dat vervolgens uit.

Tuinder uit Pajottenland

Landbouw in Pajottenland (Vlaams Brabant).

In zijn eerste podcast – “Starten als boer? Ge moet goed zot zijn!”- vertelt jonge tuinder Tijs Boelens uit Pajottenland (Vlaams Brabant) over de start van zijn bedrijf, de samenwerking met andere boeren en de steun die hij krijgt. Boelens is betrokken bij Boerenforum, een boerenbeweging in Vlaanderen die opkomt voor een eerlijke, ecologische en solidaire landbouw.
De podcasts van Bart Staes zijn hier te beluisteren.
Meer informatie over Bart Staes op www.bartstaes.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *