Bijeenkomst 5 april: het GLB uit de startblokken

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil in gesprek over het nieuwe Europese Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB). Op 5 april organiseert het ministerie een bijeenkomst ‘Het GLB uit de startblokken’.

De Europese Commissie heeft 29 november 2017 de contouren voor een nieuw GLB geschetst in de Mededeling “De toekomst van voeding en landbouw”. De Commissie zal voor de zomer wetgevende voorstellen presenteren voor het nieuwe GLB. De besluitvorming over het beschikbare GLB-budget is voorbehouden aan de Europese regeringsleiders. De voorstellen daartoe, die onderdeel zijn van de voorstellen van de Europese Commissie voor de EU-meerjarenbegroting 2021 – 2027, worden 2 mei aanstaande verwacht.

Aan de vooravond informeert het ministerie tijdens de bijeenkomst belangstellenden over het besluitvormingsproces rondom het nieuwe GLB. Ook wordt gediscussieerd over het toekomstige Europese landbouwbeleid: waarop moet Nederland inzetten in de onderhandelingen? En hoe kunnen we het beste gezamenlijk optrekken in Brussel?

De bijeenkomst wordt op donderdag 5 april gehouden van 13 tot 17 uur. De exacte locatie is nog niet bekend, maar zal in de buurt van Den Haag zijn. De definitieve uitnodiging volgt later. Praktische vragen kunnen worden gesteld aan Monique de Muijnck, (j.m.demuynck@minez.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *