Foodtopia: over de toekomst van ons voedsel en het GLB

De Europese landbouw bevindt zich op een kantelpunt. Dat het anders moet en anders zal zijn, is duidelijk. Drones, korte keten-initiatieven, de vluchtelingencrisis: hoe ontwikkelt de landbouw zich de komende decennia en wat betekent dat voor het GLB? Tijdens deze bijeenkomst wordt dit verder besproken en uitgewerkt. U bent van harte welkom.

In het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie worden drie mogelijke toekomstscenario’s en de implicaties voor het Europese Landbouwbeleid (GLB) uitgewerkt: het high tech-scenario, het zelforganisatiescenario, en het scenario ineenstorting. Tijdens een interactieve sessie kunt u als expert uw kennis delen met andere experts op het gebied van landbouw en voedsel – en ’s avonds met het publiek.

Expertprogramma

De dag begint om 14:00 met een uiteenzetting van de toekomstscenario’s door Petra Berkhout van LEI Wageningen UR. We werken de scenario’s in een interactieve werksessie met boeren, burgers, food professionals en beleidsmakers uit. De bijeenkomst is het startschot van de (online) discussie richting de hervorming van het GLB naar 2020.

Meld u aan voor het middagprogramma >

Publieksprogramma

Aansluitend vindt een debat plaats in de serie ‘Als Warme Broodjes’, een reeks avonden over wat voedselondernemers dagelijks op hun bord krijgen. Lennart Duijvestein (Landgoed Roggebotstaete), Ane Rørdam Hoffmeyer (Muld, Denemarken) en Kees Aarts (Protix) gaan elk in op één van de drie scenario’s.

Lees meer over ‘Als Warme Broodjes’ op dezwijger.nl >

Praktisch

Wanneer? 14 april middagprogramma om 14.00 uur, avondprogramma om 20.00 uur

Waar? Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam

Organisatie? Slow Food Youth Network, Youth Food Movement en Pakhuis de Zwijger, ondersteund door het ministerie van EZ.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *