Expo: reis langs de toekomst van ons voedsel

Van 3D-geprinte ziekenhuismaaltijden tot melkrobots en van drijvende boerderijen tot kweekvlees. Voer nodig voor de discussie over de toekomst van het GLB? Kom van 30 mei t/m 5 juni naar de expo ‘Food to be’ in het Klokgebouw Eindhoven en maak een reis langs de toekomst van ons voedsel.

 

Nederland loopt wereldwijd op kop op het gebied van voedseltechnologie en staat internationaal bekend om haar Dutch Design. Maar hoe ziet de Hollandse pot er in de tweede helft van de 21e eeuw uit? De 45 meest innovatieve ondernemers, wetenschappers en designers van Nederland laten je zien welke innovaties in de toekomst het verschil gaan maken. Zij doen dit onder de naam The STEC, een nationaal podium voor de nieuwste technologie.

Opening tijdens Informele Landbouwraad

Op maandag 30 mei wordt de expo officieel geopend door staatssecretaris van Dam van Economische Zaken en de burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel. Samen met zijn 27 collega landbouwministers van de EU en Eurocommissaris Phil Hogan brengt staatssecretaris van Dam die dag een bezoek aan de expo Food to Be. Dit is de start van de Informele Landbouwraad op 30 en 31 mei. De raad staat helemaal in het teken van innovatie en de toekomst van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Lezingen en talkshows

Vanaf 31 mei is de expo ook voor het publiek gratis toegankelijk. Er worden ook verschillende evenementen georganiseerd, met lezingen, talkshows en andere activiteiten. De evenementen zijn na inschrijving gratis te bezoeken.

Praktische informatie

Wanneer: 31 mei t/m 5 juni 2016
Waar: Klokgebouw Eindhoven, Hal A

De Expo wordt georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken samen met de Gemeente Eindhoven in het kader van de informele Landbouwraad en het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie (EU). De expo wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant, AgriFood Capital en Brainport Development.

Kijk voor meer informatie over het programma en actuele openingstijden op foodtobe.nl of op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *