Gelezen op ‘Wij maken Nederland’: Hoe verder met de landbouw?

“Hoe verder met de landbouw?” , vraagt Joke van Wensem zich in het kader van het Jaar van de Ruimte af. Een relevante vraag, waar ook het ministerie van EZ zich op beraadt. In de consultatie GLB na 2020 en de bijbehorende blogs kwam uitgebreid aan de orde welke waarden we belangrijk vinden met betrekking tot voedsel en voedselproductie. Een discussie die we de komende tijd nog meer zullen voeren.

Ruimtelijke visie

Ook in het kader van het jaar van de Ruimte loopt een discussie over de toekomst van de landbouw. Joke van Wensen schetst op wijmakennederland.nl waar we staan en tot welke vragen en keuzes dat leidt.

Ze ziet verschillende vormen van landbouw naast elkaar: grootschalig en high tech aan de ene kant, maar daarnaast ook steeds meer initiatieven van boeren, burgers en maatschappelijke organisaties die vinden dat het duurzamer moet.

Ook hier gaat het over de waarden met betrekking tot landbouw. Van Wensem pleit voor een ruimtelijke visie op landbouw: waar kan het grootschaplig en onder welke voorwaarden, en waar liever multifunctioneel?

Lees de volledige blog op wijmakennederland.nl >>

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *