Kookboek legt GLB uit

Om het GLB beter ‘verteerbaar’ te maken voor een groot publiek, heeft denktank de Groep van Brugge, samen met Slow Food Youth Network en CEJA (Europese jonge boeren), het ‘CAP Cook Book’ gemaakt.

Over het boek

In het kookboek leest u in het algemeen over het GLB en over het GLB per land. In het boek staan portretten van (jonge) boeren en recepten van Slow Food-chefs. Experts en stakeholders geven in interviews hun mening over het nieuwe GLB.

U kunt het kookboek (alleen in het Engels) alvast bestellen voor €19,95 (exclusief verzending). Rond maart 2016 is het boek gedrukt en klaar om op de post te gaan.

Het project

Het kookboek is onderdeel van het project ‘CAP, What’s Cooking?’, dat het GLB bekender moet maken bij een breder publiek. In maart en april vinden nog ‘CAP Cooking events’ plaats op zeven Europese boerderijen. Burgers kunnen dan een kijkje nemen op een boerderij, horen meer over het GLB van experts en kunnen kookworkshops volgen van lokale chefs met lokale producten. Op 2 april wordt er ergens in Nederland gekookt.

Op 13 en 14 april vindt in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam als afsluiting nog een debat plaats over de toekomst van het GLB na 2020: naar een Europees voedselbeleid.

Lees meer op capwhatscooking.eu >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *