NAJK: ‘Jonge Landbouwersregeling pakt totaal verkeerd uit’

Jonge boeren en tuinders zijn teleurgesteld in de huidige invulling van de Jonge Landbouwersregeling (JOLA). Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) roept leden van Gedeputeerde Staten op om de invulling onder de loep te nemen.

De JOLA is per 1 maart opengesteld. De regeling is bedoeld om jonge boeren en tuinders na bedrijfsovername een steuntje in de rug te geven. Zij kunnen dan investeringen doen die nodig zijn om het bedrijf te versterken en toekomstbestendig te houden.

Niet bij de juiste doelgroep

Volgens het NAJK komt de regeling nu niet bij de juiste doelgroep terecht. Met de huidige regeling kunnen ook samenwerkingsverbanden, voor de daadwerkelijke bedrijfsovername, volledig aanspraak maken op het beschikbare budget.

Investeringen slecht toepasbaar

Ook zijn de aangedragen investeringen slecht toepasbaar voor jonge boeren en tuinders, vindt het NAJK. De investeringslijst bevat investeringen die ondanks de subsidie alleen toegankelijk zijn voor ondernemers met veel investeringsruimte, maar ook investeringen die afhankelijk zijn van andere subsidies of niet voldoen aan het minimale investeringsbedrag van € 20.000,-. Hierdoor zijn de geboden mogelijkheden voor de jonge landbouwer na bedrijfsovername zeer beperkt.

Lees meer op najk.nl >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *