Online conferentie over nieuwe GLB

In 2023 gaat het nieuwe Europees landbouwbeleid van start. Dit nieuwe GLB gaat toekomstbestendig boeren sterker belonen. Maar hoe precies? Hoe zorgen we ervoor dat we resultaten bereiken op het gebied van natuur en milieu, en tegelijkertijd agrariërs versterken in hun ondernemerschap? Dat komt aan de orde tijdens de online conferentie I ‘m in! Over POP3 en het nieuwe GLB.

Resultaten en experimenteren

Tijdens deze tweedaagse conferentie putten we inspiratie uit de resultaten van het huidige Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3). Totdat het nieuwe GLB in werking treedt, wordt het POP3 met twee jaar verlengd. Hoe gebruiken we deze tijd van POP3+ (transitieperiode) om te experimenteren én urgente uitdagingen het hoofd te bieden?

Jouw bijdrage is nodig

Voor het nieuwe GLB schrijft elke Europese lidstaat zijn eigen Nationaal Strategisch Plan (GLB-NSP). Er liggen kansen om invloed te hebben op de inhoudelijke totstandkoming van het nieuwe GLB. De hoofdlijnen zijn uitgewerkt maar we hebben jouw kennis en ervaring nodig om verder te verdiepen en concretiseren. We nodigen je uit om mee te denken hoe we samen het nieuwe GLB tot een succes kunnen maken.

De conferentie brengt:

  • Informatie over POP3, POP3+ en het GLB-NSP.
  • Inspiratie om succesvol vervolg te geven aan POP3+ door terug te kijken naar de behaalde resultaten van POP3 en vooruit te kijken naar wat POP3+ te bieden heeft.
  • De mogelijkheid om inhoudelijk bij te dragen aan het GLB-NSP op basis van jouw kennis en ervaring in diverse workshops en webinars, die te vinden zijn op de aanmeldsite.

Programma

De conferentie bestaat uit webinars en workshops op 2 en 3 december. Onder meer over POP3, duurzame voedselsystemen, praktijknetwerken, eco-regelingen en agrarisch natuurbeheer.

Op 3 december is er ook een interactieve talkshow. Hieraan nemen agrarische ondernemers deel, LNV-minister Schouten en Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van provincie Zeeland.

Het programma is hier te vinden >>

Aanmelden

De aanmelding is inmiddels gesloten. Wel kun je via YouTube meekijken met talkshow, webinars en workshops via onderstaande links:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *