Online discussie van start

consultatie consultatie Hogan in Nederland

In welke richting willen we dat het Nederlandse landbouw- en voedselsysteem zich gaat ontwikkelen? De discussie over de toekomst van het GLB barst weer los. Want 2021 is nog ver weg, maar als we beleid willen veranderen is het belangrijk om belangrijke thema’s in een vroeg stadium op de agenda te zetten. Daarom wil het ministerie van EZ graag weten wat u belangrijk vindt.

21 mei – Slotdebat over de toekomst van ons voedsel

Zaterdag 21 mei a.s. vindt het slotdebat plaats van ‘It’s the food, my friend’, over de toekomst van ons voedsel, met staatssecretaris Martijn van Dam. Lees meer >>

29-31 mei – Informele landbouwraad

Van 29 tot en met 31 mei a.s. ontvangt staatssecretaris Martijn van Dam alle Europese Landbouwministers in Eindhoven en Amsterdam, voor de tweedaagse Informele Landbouwraad. De raad staat helemaal in het teken van de toekomst van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Het thema is ‘Food of the future – the future of food. ’ De ministers bekijken innovatie in de praktijk en zullen vervolgens discussiëren over de toekomst van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Online discussie

De komende weken zullen we geregeld stellingen plaatsen over hoe het GLB er na 2020 uit moet komen te zien. Moeten we van een landbouwbeleid naar een integraal Europees voedselbeleid, zoals bepleit wordt in het WRR-rapport ‘Naar een voedselbeleid’? Hoe zou dat eruit moeten komen te zien? En hoe moet het GLB in Nederland worden ingevuld?
Lees ook de blog ‘Voedselprobleem? WRR pleit voor een voedselbeleid’ >>

Stellingen

Op toekomstGLB zullen we de komende weken aandacht besteden aan het GLB na 2020. We plaatsen wekelijks een aantal nieuwe stellingen, over voedsel en voedselbeleid, maar ook over thema’s als innovatie en vergroening. Het ministerie van EZ nodigt u van harte uit om te reageren of zelf een stelling of blog te plaatsen! Houd de website in de gaten en volg ons op Twitter!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *