Provincies zetten in maart jonge boeren-regeling open

De provincies stellen van 1 maart tot en met 15 april de jonge boeren-regeling uit POP3 (Plattelandsontwikkelingsprogramma) open voor boeren en tuinders jonger dan 41 jaar. Dat schrijft staatssecretaris Martijn van Dam aan de Tweede Kamer. De provincies gebruiken hiervoor het budget van 2014 en 2015. In totaal is 10 miljoen euro beschikbaar.

Voor het eerst wordt de regeling niet door het rijk maar door de provincies opengesteld. Er wordt gebruik gemaakt van een uniforme regeling en een relatief korte investeringslijst, zodat de uitvoeringskosten beperkt kunnen blijven. Tussen provincies zullen alleen minimale verschillen in de regeling bestaan.

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) is blij dat er eindelijk duidelijkheid komt over de regeling. Het leek er bijvoorbeeld op dat jongeren bij overname na een maatschap buiten de regeling zouden vallen. Zij kunnen nu toch eenmalig aanspraak maken op de regeling. “Over de exacte invulling van de Jonge Landbouwers-regeling zijn wij nog met het ministerie van Economische Zaken en RVO in gesprek”, aldus Sander Thus, NAJK-bestuurder.

Deze openstelling 2016 zal worden geëvalueerd naar inhoud en werkwijze, ten behoeve van openstellingen in volgende jaren.

Lees meer op de website van het Regiebureau POP of op najk.nl
Of lees de Kamerbrief van Van Dam (pdf) >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *